miércoles, 13 de noviembre de 2013

ACT. 2. ESCOLTAR. ASÍ ESTOY YO SIN TI

L'activitat està plantejada per alumnes de 1er d'ESO. Correspon a la unitat didàctica El Adjetivo Calificativo de l'assignatura de llengua castellana i literatura.
L'activitat proposada és posterior a l'explicació dels continguts relatius a la teoria dels adjectius i serviria com a reforç dels continguts plantejats.
Aprofitant que tenim una sessió de l'assignatura a darrera hora (7na hora) vaig considerar oportú fer qualque cosa diferent i que fos entretenguda. A més coincidint amb la festivitat de San Valentín vaig decidir que no podia desaprofitar aquesta oportunitat ja es tracta d'una cançó on es manifestat perfectament el sentiment amorós (encara que no en la seva expressió més positiva).
Doncs be, l'activitat consistia en reproduir tres vegades la cançó de Joaquin Sabina, “Así estoy yo sin ti”, fent servir la pissarra digital i el servidor de Youtube. Els alumnes havien d'apuntar tots els adjectius calificatius que poguessin identificar a la cançó i fer un llistat de tots ells. Després, amb tots els adjectius localitzats, havien de fer el núvol de paraules mitjançant el WORDLE. En aquest moment he de dir que varem poder utilitzar els ultraportàtils que tenim a l'aula. També he de concretar que per fer més dinàmica l'activitat els alumnes es varen agrupar de tres en tres. Per tant, varen poder compartir resultats diferents.
Aquí queda reflectit l'enllaç de Youtube de la cançó de Sabina, així com la lletra de la mateixa que vaig servir per avaluar l'activitat.
La veritat és que va ser una activitat prou motivant i engrescadora tant pels alumnes com per a mi. He de confessar que va ser una darrera sessió bastant entretenguda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario